понеделник, 27 април 2015 г.

Кошмари при.... маникюристката

Купувала съм си какви ли не ваучери - за стоки, за ресторанти, театър и т.н и винаги съм оставала доволна. От няколко години насам бях прекъснала с ноктопластиката и реших, че отново е време да си направя, тъй като нямам нужното свободно време сама да си поддържам ноктите. И така разглеждайки офертите в един от сайтовете за групово пазаруване попаднах на една оферта в жк. Надежда. Повечето оферти бяха от салони в Младост, но ми е далеч да ходя чак до там и за това си купих ваучер за ноктопластика в 'Работилничка за нокти'.

Как ви звучи обещанието: "Изящни ръце, с прекрасни и здрави съблазнителни нокти + декорации, от "Работилница за нокти"'. Нали, доста обещаващо звучи?.. но само така си звучи и нищо повече.. Още в описанието пишеше, че дамата работи с OPI, бяха описани и стъпките за извършване на процедурата, но за това по надолу ще ви обясня. 

И така обаждам се да си запиша час, любезна жена ми вдига и се разбираме кога да отида. Идва въпросният ден и отивам на мястото - първо това не беше салон, а домът на жената за който думата разхвърлян е най-малкото което може да се каже. След като жената ми се скара защо съм отишла 30 минути по рано седнах на дивана, за да изчакам другата клиентка, която изглеждаше видимо НЕдоволна - имаше и защо. Дойде и моят ред. Сядам аз и питам маникюристката може ли да ми направи Stiletto nails (заострени) и тя отново ми повдигна тон, не и се занимавало, доста време отнемало, и забележете - вече не били модерни такива нокти, пък и не знае къде ги била забутала тези удължители, защото до вчера била на почивка в Турция. Ок, както и да е.. Тъй като отлично знам как се прави ноктопластика, внимателно следях всяка нейна стъпка.. Започна да ми пили ноктите - кръв ми потече и тя ми казва: "Ама не съм виновна аз, много ви е тънка кожата". Почна да избира удължители: "Какви са тези пръсти, няма подходящ размер за вас." Все пак успя да подбере... Залепи ги. Как ги залепи е въпроса? НАКРИВО. Показвам и аз ноктите и я питам не мисли ли, че са криви и тя: "Е, как ще са криви, пръстите са ви криви и за това е така."

Преди да продължа към следващата стъпка от процедурата да ви споделя за какво си говорехме през цялото време до тук.. Жената ми разказа, че има деца, мъж. Сподели ми за почивката си в южната ни съседка. Как младият екскурзовод (тя е около 50г.) я харесал и правили.... ок, не мисля, че трябва да пиша такива неща тук, но ми схванахте идеята.
Нека се върнем към следващата стъпка след изпилването на удължителите. Тя директно ми сложи гел върху тях. Казвам и: "Извинете, не се ли слага обезмаслител преди нанасянето на гела?" и тя с видима агресия ми отговаря: "Не ме учи ти мен, аз от над 20 години се занимавам с това. Знаеш ли, че и водя курсове по ноктопластика. На всичкото отгоре, ако отидеш някъде другаде ще седиш 2 часа да ти направят ноктите, а аз за половин час и съм готова." Не знам как не и теглих една...

...след цялата болка която изтърпях дойде момента да ме лакира... показах и една снимка с желания дизайн и тя: "Ооо ама моля ти се, това хич не е модерно. Рисунките отдавна не са готини. Едноцветните нокти са хит това лято." Не ми се занимаваше с нея и като видях уменията и до тук, прецених, че ако тръгне да рисува нещо ще бъде като на жената преди мен - кошмарно. И така погледнете снимките, за да видите резултата...





Едва изтърпях това подобие на нокти и повече никакви ваучери за козметични процедури. Е, за 20лв. това е резултата. Изчаках да ми заздравеят малко пръстите и ръцете от травмите нанесени ми от тази 'компетентна маникюристка' и отидох при едно прекрасно момиче, което много мои познати хвалеха. Отлично работи и мисля, че резултата е страхотен. Какво мислите?

На безименния пръст това е термолак.. когато е студено е лилав, а горещо - син.. 

Кажете ми имате ли и вие някакви кошмарни случки от процедури? 
Ще се радвам и, ако ми споделите някакви интересни дизайни за такъв тип остри нокти.. :)